Η πανδημία αναθερμαίνει τις σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ


Φωτό: Ισραηλινοί αστυνομικοί στην Ιερουσαλήμ

Απρίλιος 10, 2020. 19:07

Η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να πουλήσει ιατρικό εξοπλισμό στο Ισραήλ για «ανθρωπιστικούς λόγους».



Η πρωτοβουλία της Άγκυρας έρχεται μετά από χρόνιων ψυχρών σχέσεων με το Τελ Αβίβ, από την περίοδο της ισραηλινής επέμβασης στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Τούρκοι πολίτες.


Το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει περίπου εννέα χιλιάδες περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό και περισσότερους από 50 θανάτους.


Η Τουρκία θα προμηθεύσει το Ισραήλ με ιατρικό εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονται προστατευτικές μάσκες προσώπου, προστατευτικό ιατρικό ρουχισμό, αποστειρωμένα γάντια για να βοηθήσει το Τελ Αβίβ να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωνοϊού, Covid-19.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μια παρόμοια αποστολή τουρκικής ιατρικής βοήθειας θα μεταφερθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή, χωρίς εμπόδια, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας.


Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στην αποστολή στο Ισραήλ δήλωσε στο Sky News Arabia ότι τρία ισραηλινά αεροσκάφη αναμένονται να προσγειωθούν την Πέμπτη στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στο νότο της χώρας, για να μεταφέρουν τα ιατρικά εφόδια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr