Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ρωσία: Άλλη μία αμερικανική οργάνωση κηρύχθηκε ανεπιθύμητη

Απρίλιος 10, 2020. 09:10

Το ερευνητικό κέντρο «Jamesstown» στην Ουάσιγκτον χαρακτηρίστηκε από τις ρωσικές αρχές, χθες το βράδυ, ως «ανεπιθύμητη οργάνωση», στην  οποία απαγορεύτηκαν εντελώς οι δραστηριότητες στη Ρωσία.Η Μόσχα έχει μέχρι στιγμής δηλώσει δεκάδες ξένες οργανώσεις ανεπιθύμητες.
Σύμφωνα με τη Ρωσική Εισαγγελική Αρχή, οι δημοσιεύσεις του ιδρύματος δείχνουν την «τάση της απόσχισης» σε ορισμένες ρωσικές περιοχές όπως ο Βόρειος Καύκασος, σύμφωνα με την «Φωνή της Αμερικής».


«οι δραστηριότητες του Ιδρύματος «Jamesstown» θέτουν σε κίνδυνο τη συνταγματική τάξη και την ασφάλεια της Ρωσίας», αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση των ρωσικών αρχών.
Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ ζήτησαν από το ίδρυμα να διευκρινίσει αν έχει εργαστεί στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση.


Σύμφωνα με το νόμο «περί ανεπιθύμητων οργανώσεων», που ψηφίστηκε το 2015, δεκάδες ξένα ιδρύματα απαγορεύονται να λειτουργούν στη Ρωσία.


Για παράδειγμα, τον Μάρτιο, το «Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Δημοκρατία» κηρύχθηκε ανεπιθύμητο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους το «Ατλαντικό Συμβούλιο», ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο στην Ουάσιγκτον, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο.


 Επίσης, κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα το «Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία», τα «Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας» και πολλοί άλλοι οργανισμοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και άλλες διεθνείς δομές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr