Η Τρίπολη ζητά επειγόντως βοήθεια από την Τουρκία



Απρίλιος 29, 2020. 23:43

Τρίπολη - Λιβύη.

Οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Φαγιέζ αλ Σάρατζ (GNA) ζήτησαν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους τροφοδοτήσει με στρατιωτικές προμήθειες για τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές δυνάμεις, μετά τις συντριπτικές ήττες των πολιτοφυλακών στη μάχη τους ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης ( LNA), ο οποίος διεξάγει επιχείρηση για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας και τον καθαρισμό της Λιβύης από τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, ανέφερε το Ρόιτερ.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Λιβύης στην Τουρκία,  Αμιρουλάχ Εϊτσλέρ, έγραψε σε ένα tweet ότι η GNA ζήτησε από την Τουρκία επίσημη στρατιωτική βοήθεια.


Ο Εϊτσλέρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη στο αίτημα της κυβέρνησης Σάρατζ, την οποία περιέγραψε ως «νόμιμη και επίσημη», επιβεβαιώνοντας συγχρόνως την απάντηση της Άγκυρας, λέγοντας: «Θα τους δώσουμε μια θετική απάντηση».


Αυτό συμβαίνει όταν ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να ηγηθεί της χώρας στην επόμενη φάση.

Address Libya
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr