Παρακολουθείται φορτηγό πλοίο με ύποπτο φορτίο από Τουρκία



Απρίλιος 13, 2020. 12:19

Φορτηγό πλοίο που απέπλευσε από τη Μερσίνα, τη νοτιοανατολική Τουρκία, παρακολουθείται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας (ΕΥΠ), λόγω υποψίας ότι μεταφέρει όπλα στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.



Το  εμπορικό πλοίο με σημαία Καμερούν, «Grace 1» απέπλευσε από την Τουρκία στις 6 Μαρτίου και σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Marine Traffic» εντοπίστηκε την τελευταία φορά  στις 7 Απριλίου στη Κύπρο, νότια της Λάρνακας και έκτοτε απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης.


Η ΕΥΠ και η ακτοφυλακή της Ελλάδας καθώς και ξένες υπηρεσίες, γράφει το δημοσίευμα,   έχουν τεθεί σε επιφυλακή για το ύποπτο πλοίο.


Η διεθνής βάση δεδομένων δείχνει ότι το πλοίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα το Λίβανο.


Εξάλλου, η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή ανέφερε ότι οι κινήσεις του πλοίου έπεσαν στην προσοχή των ελληνικών αρχών, αλλά όπως είπαν, μέχρι τώρα ο προορισμός του πλοίου και το φορτίο που φέρει δεν έχουν διευκρινιστεί.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr