Ισραηλινό μη επανδρωμένο χτυπά όχημα της Χεζμπολάχ στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου



Απρίλιος 15, 2020. 19:39

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκε σε  όχημα στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου που φέρεται να ταξίδευαν με αυτό διοικητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. 


Αυτό ανακοινώθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου, το Συριακό Κέντρο Παρακολούθησης για τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Παρατηρητήριο της Συρίας ότι ένα ισραηλινό drone χτύπησε με ρουκέτα ένα στρατιωτικό όχημα (Jeep), κοντά στη διέλευση του Γιαντίντ Γιάμπους στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου σήμερα το απόγευμα.


Ωστόσο, η αραβική ιστοσελίδα, El Nashra , σημειώνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο, αλλά θα μπορούσε  το αυτοκίνητο να καταστράφηκε από εκρηκτική συσκευή.


 Ο ισραηλινός στρατός προβαίνει περιοδικά σε επιχειρήσεις και χτυπήματα στο έδαφος της Συρίας, έχοντας κύριο στόχο τον ιρανικό στρατό που συνεπικουρεί στο Στρατό της Συρίας στον αγώνα του για έλεγχο της επικράτειας, αλλά και σε αντίποινα κατά του στρατού της Συρίας.


Στις 31 Μαρτίου, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας απέτρεψαν ισραηλινή πυραυλική επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σαϊράτ, κοντά στην πόλη Χομς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr