Ερντογάν: Ευκαιρίες για την Τουρκία η κρίση της πανδημίας



Απρίλιος 28, 2020. 22:56


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι η φύση της αλλαγής που λαμβάνει χώρα στον κόσμο, κατά την τρέχουσα περίοδο, ανοίγει νέα παράθυρα και πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες για την Τουρκία.


Η επισήμανση έγινε σε ομιλία του Τούρκου Προέδρου σήμερα, Τρίτη, κατά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) μέσω τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος.


Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά:


«Ευχαριστώ όλους, και τα  83 εκατομμύρια πολίτες μας, που μας υποστήριξαν τηρώντας προληπτικά μέτρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διήρκεσε περίπου ενάμιση μήνα».


Και προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός είναι ένας κακόβουλος ιός,  που έχει την ικανότητά του να εξαπλώνεται ξανά σε οποιοδήποτε χαλαρό μέτρο και πρόσθεσε:


«Το τρέχον αποτέλεσμα δείχνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι σωστά. Πρέπει να συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα χωρίς καμία παραχώρηση προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτήν την επιδημία».


Προέτρεψε επίσης το λαό να είναι υπομονετικός, τονίζοντας:


"Γνωρίζουμε ότι εάν δεν κάνουμε θυσίες τώρα για να περάσουμε αυτήν την επιδημία, μαζί με άλλες χώρες, τότε θα μπορεί να υποστούμε μεγαλύτερες απώλειες. Όλοι έχουμε υπομείνει μέχρι τώρα και, Αλλάχ θέλοντος, θα πλησιάσουμε στο τέλος. Ας είμαστε υπομονετικοί για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά θα φτάσουμε στις πιο όμορφες μέρες».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr