Η Γερμανία κήρυξε την Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση- Συλλήψεις



Απρίλιος 30, 2020. 17:15

Η Γερμανία έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες της λιβανικής φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην επικράτειά της. 



Το Βερολίνο έχει κηρύξει τη σιιτική οργάνωση  ως τρομοκρατική οργάνωση, και οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν εκστρατεία μεγάλης κλίμακας για τη σύλληψη εκατοντάδων μελών της.


Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε τέσσερις γερμανικές πόλεις. 


Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εισέβαλαν σε μεγάλα κέντρα που πιστεύεται ότι είναι ο κόμβος των μελών της Χεζμπολάχ. Αν και η οργάνωση δεν έχει επίσημα εκπροσώπους στη χώρα, οι υποστηρικτές της είναι πάνω από χίλια άτομα, σύμφωνα με το Βερολίνο.


 Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε ένα τζαμί στην πρωτεύουσα, καθώς και σε σιιτικούς συλλόγους στη Βρέμη, το Μάνστερ και το Ντόρτμουντ.


Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζεεχόβερ έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες της ομάδας μετά το αίτημα της Bundestag τον Δεκέμβριο.


 Υπενθυμίζεται ότι η βαριά οπλισμένη σιιτική οργάνωση περιλαμβάνεται ήδη στον κατάλογο των τρομοκρατικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά και το Ισραήλ που χαιρέτισαν την απόφαση του Βερολίνου. 


Η ΕΕ ορίζει ως τρομοκρατική ομάδα τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ, αλλά όχι τον πολιτικό της σχηματισμό.


Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, η οργάνωση διοικείται από τον Γενικό Γραμματέα Χασάν Νασράλα. Υποστηρίζει σθεναρά τον Πρωθυπουργό Χασάν Ντιάμπ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στον Λίβανο τον Ιανουάριο. Στη Συρία, η ομάδα συνεργάζεται στενά με την Τεχεράνη και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr