Σέρβοι επιδημιολόγοι μετέβησαν χθες στο Κοσσυφοπέδιο



Απρίλιος 3, 2020. 15:51

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι εννέα γιατροί πήγαν στο Κοσσυφοπέδιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.



Ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι Σέρβοι γιατροί έλαβαν την άδεια για την προσφορά τους αυτή από τις αλβανικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου.


«Εννέα γιατροί πήγαν στο Κοσσυφοπέδιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Τους παραχωρήθηκε η άδεια (από τις αρχές του Κοσόβου) να εισέλθουν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε χθες το βράδυ ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το Tanjug, όπως σημειώνει η κοσοβάρικη ιστοσελίδα  «Kallxo».


Επίσης, ο επικεφαλής του  Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο στην Κυβέρνηση της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς, ανακοίνωσε ότι οι επιδημιολόγοι θα μεταβούν σε νοσοκομείο της βόρειας Μιτρόβιτσας για να βοηθήσουν στην πρόληψη του Covid-19.


Όπως σημειώνεται,  η  αλβανική ιστοσελίδα «kallxo» έστειλε ερωτήσεις στο Υπουργείο Υγείας του Κοσόβου ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τους Σέρβους γιατρούς, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση.


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr