Νέες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στη βόρεια Συρία



Απρίλιος 3, 2020. 19:59

Νέο τουρκικό στρατιωτικό κομβόι με περίπου 35 οχήματα διέσχισαν σήμερα το απόγευμα τα τουρκο-συριακά σύνορα και εισήλθαν στη έδαφος της Συρίας  μέσω της διάβασης «Kafr Lusin»,  κατευθυνόμενα προς τις τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ, αναφέρουν ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου της Συρίας.



Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις στη βορειο - δυτική Συρία, ο αριθμός των  τουρκικών στρατιωτικών μονάδων που εισήλθαν στη «ζώνη αποκλιμάκωσης» από την αρχή της εκεχειρίας αυξήθηκαν σε 2.225, πέρα από την είσοδο χιλιάδων στρατιωτών.


Οι ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου αναφέρουν ότι από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα κατέγραψαν περισσότερα από 5.630 φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα στο έδαφος της Συρίας, όπως αρμάτων μάχης, μεταφορικών μέσων, θωρακισμένων οχημάτων, κινητά αλεξίσφαιρα φυλάκια και στρατιωτικά ραντάρ.


Οι Τούρκοι στρατιώτες που εισήλθαν κατά την ίδια περίοδο στο Ιντλίμπ  και το Χαλέπι ξεπέρασαν τις 10.250, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr