Η Τουρκία κόβει τη χρηματοδότηση σε ομάδα της Συρίας λόγω άρνησης να πάει στη Λιβύη



Απρίλιος 24, 2020. 22:56

Οι επικεφαλής του φιλοτουρκικού λεγόμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας, διέταξαν την παύση της χρηματοδότησης και υλικής υποστήριξης στo "Σώμα αλ Ραχμάν", που τα μέλη του προέρχονται από την περιοχή της πόλης Χομς, σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), βάσει αξιόπιστων πηγών.



Το Παρατηρητήριο, σε δημοσίευμα του, σήμερα Παρασκευή, αναφέρει ότι μέλη του Εθνικού Στρατού της Συρίας ζήτησαν από  το "Σώμα αλ Ραχμάν" να παραδώσει ένα κατάλογο με ονόματα μαχητών για να τους στείλουν να πολεμήσουν στο πλευρό της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας που έχει έδρα την Τρίπολη της Λιβύης.


Η άρνηση της ανταρτικής ομάδας έφερε την άμεση απάντηση της Άγκυρας να κόψει το μισθό τους για δύο μήνες και να μειώσει σημαντικά τις χορηγήσεις σε τρόφιμα και πυρομαχικά.


Σημειώνεται ότι μέλη  από τo "Σώμα αλ Ραχμάν" έχουν πάει στη Λιβύη, αλλά με δική τους πρωτοβουλία, στρατολογήθηκαν από την Τουρκία και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς για να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά συμφέροντα, όπως αναφέρεται.


Η Τουρκία αγνοεί το διεθνές εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λιβύη για την προμήθεια όπλων και συνεχίζει να στέλνει όπλα, μισθοφόρους και Τούρκους στρατιώτες στην Τρίπολη για να πολεμήσουν στο πλευρό των ομάδων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, προκαλεί την οργή ενός μεγάλου μέρους της τουρκικής αντιπολίτευσης που την επικρίνει  και απαιτεί από τον Ερντογάν την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών από τη Λιβύη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr