Πάλμερ: Οι ΗΠΑ βοηθούν οικονομικά την Αλβανία στην απειλή της πανδημίας



Απρίλιος 15, 2020. 21:12

Ο βοηθός υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Μάθιου Πάλμερ σχολίασε την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει  την πανδημία του κορωνοϊού.


Ο Πάλμερ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβάλλουν σημαντικά όχι μόνο απευθείας στις μεμονωμένες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς που προσανατολίζουν τη βοήθειά τους στην περιοχή.


Επικεντρώθηκε στη βοήθεια προς την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, επιβεβαιώνοντας την αμερικανική δέσμευση ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


«Πιστεύω ότι είναι αλήθεια για ολόκληρη την περιοχή και ακόμη και για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ότι οι πλέον επείγουσες ανάγκες είναι για τη δυνατότητα τεστ, σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας και στην ικανότητα εταιρειών και ομάδων έκτακτης ανάγκης να έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

Επισημαίνονται οι προσπάθειες και οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, για την οικοδόμηση θεσμών πάνω από 20 χρόνια.

 Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτει έντονα η πρόκληση του κορωνοϊού μέσω των προσπαθειών που έχουν καταβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των θεσμών», είπε.


Ερωτηθείς για τη ρωσική και την κινεζική βοήθεια, την οποία χρησιμοποιούν αυτές οι χώρες ως προπαγάνδα, ο Πάλμερ είπε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν σημαντικά σε διεθνείς οργανισμούς που με τη σειρά τους βοήθησαν διάφορες χώρες της περιοχής.


Πιο συγκεκριμένα, για τη βοήθεια προς την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, ο Πάλμερ επιβεβαίωσε την αμερικανική δέσμευση ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr