Ένδεκα αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στη Σερβία



Φωτό από την άφιξη των ρωσικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μπαϊτανίτσα – Vostok.rs


Απρίλιος 4, 2020. 16:03

Μόσχα.

Το ενδέκατο αεροσκάφος IL-76 των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπαϊτανίτσα της Σερβίας, μεταφέροντας ειδικούς και εξοπλισμό για να βοηθήσει τη χώρα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανέφερε  σήμερα το υπουργείο Άμυνας.



Το αεροδρόμιο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου, αναφέρει το Ria Novosti.


Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε τη μεταφορά των στρατιωτικών ειδικών, του απαραίτητου εξοπλισμού και μηχανημάτων για να βοηθήσει τη Σερβία, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.


Οι Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν να εκτελούν καθήκοντα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού μετά από συντονισμό με τις τοπικές αρχές για τους χώρους εργασίας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τη Σερβία με 87 ιολόγους του στρατού, γιατρούς καθώς και ‘ειδικό ιατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό προστατευτισμού και 16 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού’ με τις 11 αναφερόμενες πτήσεις.


Όπως επισημαίνεται στοιχεία για την κατάσταση του COVID-19 στη Ρωσία και τον κόσμο παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα  Stop Korona Virus – “stopkoronavirus.ru”.




--


           

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr