Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν την είσοδο ‘τρομοκρατών’ από τη Συρία


  

Απρίλιος 13, 2020. 21:07

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας παρεμπόδιζαν την διείσδυση πέντε «τρομοκρατών» από τη Συρία στην επαρχία Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία.



«Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης της Χωροφυλακής στην επαρχία Μαρντίν τέθηκαν σε συναγερμό,  όταν έλαβαν πληροφορίες από τον τουρκικό Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT)», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Μαρντίν.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΜΙΤ συνέλεξε πληροφορίες και προειδοποίησε ότι πέντε τρομοκράτες  θα περάσουν από τα σύνορα με τη Συρία για να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση στην Τουρκία. 


Οι δυνάμεις ασφαλείας αντιλήφθηκαν τους ‘τρομοκράτες’ και τους εμπόδισαν καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στη συνοικία  Σενγιούρτ στην περιοχή  Κιζίλτεπε κοντά στα συριακά σύνορα.


Κατάφεραν να ξεφύγουν, αφήνοντας πίσω τους όλο το υλικό που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν στις επιθέσεις τους.


Δεκαπέντε κιλά εκρηκτικών, 9.200 λίρες Συρίας ($ 18), τέσσερις κάρτες SIM, εννέα μπαταρίες, τρεις αυτοσχέδιους και έξι ηλεκτρονικούς πυροκροτητές,  βρέθηκαν μεταξύ άλλων υλικών, σημειώνει η αραβική «Μέση Ανατολή».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr