Η Τουρκία διαδίδει φήμες για τοξικά αέρια για να δικαιολογήσει την παρουσία της στη Λιβύη



Απρίλιος 23, 2020. 20:40

Βεγγάζη.

Φήμες στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον των ένοπλων ομάδων και των μισθοφόρων των Τούρκων.

Η γενική διοίκηση  του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανακοίνωσε ότι ανέλυσε τους στόχους που έχουν αυτές οι κακόβουλες φήμες και κατέστησε σαφές ότι οι τρομοκρατικές συμμορίες 


αναζητούν ένα επιχείρημα για να πείσουν την κοινή γνώμη να επιτρέψει την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να χρησιμοποιήσει τοξικά αέρια για να στοχεύσει τις θέσεις των ένοπλων δυνάμεων.


Επιπλέον, αναφέρει το λιβυκό δημοσίευμα, ζήτησε από όλους όσοι εμπλέκονται στην κρίση της Λιβύης και την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να παρακολουθούν στενά αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι έτοιμος να διεξαγάγει διεθνή έρευνα επί του θέματος.


«Τέτοιες φήμες και ψέματα χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως από την Τουρκία στη Συρία για να κατηγορήσουν τον αραβικό στρατό της Συρίας και να επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να καλύψει την τουρκική κακόβουλη επέμβαση σε αραβικά ζητήματα», σημείωσε η Γενική Διοίκηση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr