Ρωσικό αποβατικό ξανά στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας



Απρίλιος 22, 2020. 18:55

Το μεγάλο αποβατικό ‘Νοβοτσερκάσκ’ [БДК "Новочеркасск"], πέρασε το Βόσπορο με πορεία προς το Αιγαίο.



Τις πληροφορίες έδωσε την Τρίτη 21 Απριλίου, η ρωσική ‘Interfax’ που επικαλείται δεδομένα από τις τουρκικές διαδικτυακές πύλες που παρακολουθούν την κίνηση των πλοίων και σκαφών μέσω των Στενών του Βοσπόρου.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  το ρωσικό αποβατικό κατευθύνεται προς το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου βρίσκεται το σημείο Logistics του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Όπως επισημαίνεται, από το βύθισμα καθορίστηκε ότι το πλοίο έχει μεγάλο φορτίο.


Το ‘Νοβοτσερκάσκ’ κάνει το δεύτερο ταξίδι του στη Συρία μέσα στο 2020. Το προηγούμενο ήταν τον Μάρτιο που έπλευσε πάλι στο λιμάνι της Ταρτούς.


Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, τα ρωσικά αποβατικά πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι ταξίδια στη Συρία.


Τα μεγάλα αποβατικά πλοία και τα βοηθητικά πλοία του ρωσικού ναυτικού, καθώς και τα ναυλωμένα εμπορικά, συμμετέχουν τακτικά σε επιχειρήσεις με το ανεπίσημο όνομα «Συριακή Εξπρές»/’ Сирийский экспресс’, για να παραδώσουν  πυρομαχικά στη ρωσική αεροπορική ομάδα που εδρεύει στο Χμέιμιμ κοντά στα Λατάκια καθώς ο στρατός της Συρίας πολεμά τους ισλαμιστές.


Το ‘Νοβοτσερκάσκ’ έχει δυνατότητα να μεταφέρει 12 άρματα μάχης ή 17 οχήματα μάχης πεζικού ή θωρακισμένα, καθώς και έως 250 πεζοναύτες.
 Έχει αυτονομία πλεύσης έξι μηνών, διαθέτει δύο δίδυμες βάσεις ΑΚ-725 βλημάτων διαμετρήματος 57mm, δύο βάσεις πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης A-215 Grad-M,, τέσσερις εκτοξευτές αεροπορικής άμυνας Strela-3 και φορητά αντιπυραυλικά συστήματα Igla, γράφει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr