Οι στρατοί των ΗΠΑ και της Ευρώπης προσβάλλονται από τον κορωνοϊό και αναστέλλουν δραστηριότητες



Απρίλιος 7, 2020. 21:44

Οι διοικήσεις των ΗΠΑ  και των στρατών της Ευρώπης ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες στρατιωτικοί έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.



Τα ευρωπαϊκά κράτη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Οι στρατοί εισήγαγαν αυστηρότερους κανονισμούς για να αποτρέψουν τη διάδοση του θανάσιμου ιού.


Περισσότεροι από 100 ναυτικοί του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τεοντόρ Ρούζβελτ» μολύνθηκαν από τη νόσο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των άρρωστων ναυτικών θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ αποφάσισε να απαλλάξει τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου από τα καθήκοντά του λόγω της δημοσιοποίησης για τη μόλυνση των ναυτών.


Οι μολύνσεις με τον κορωνοϊό έδειξαν την ευπάθεια των κανονισμών υγείας που εφαρμόζονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και στα μεγάλα πλοία.


Στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε μειώθηκαν είτε ανεστάλησαν χωρίς κάποια ειδοποίηση. Τα τρία κράτη είναι από τα χειρότερα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και χιλιάδες πολίτες τους μολύνθηκαν.


Ο Φρεντρίκ Μπαρμπέρι, εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού, δήλωσε ότι η ανώτερη διοίκηση αναγκάστηκε να ακυρώσει περιττές θαλάσσιες επιχειρήσεις και να τροποποιήσει την ανάπτυξη δυνάμεων ή να τις μειώσει.


Ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 600 στρατιώτες και αξιωματικοί μολύνθηκαν με τον νέο κορωνοϊό, που μετονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως COVID-19.


Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας στην Ιταλία αποκαλύπτει στοιχεία για λοιμώξεις μόνο μεταξύ των αξιωματικών. 


Ο Ιταλός αρχηγός του προσωπικού ανακοίνωσε το θάνατο ενός ανώτερου αξιωματικού.


Την Κυριακή, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι τη μείωση των κινήσεων των ενόπλων δυνάμεων που αναπτύσσονται στη Συρία εξαιτίας των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κοροναϊό καθώς υπερέβησαν τα όρια.


Από την άλλη πλευρά, η ΠΟΥ προειδοποιεί για την άρση των αυστηρών περιορισμών που έχουν λάβει σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου.


Η Οργάνωση κατέταξε τον περασμένο Μάρτιο την ασθένεια ως πανδημία.
Συντονίζει με κυβερνήσεις και πανεπιστήμια να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr