Οι Σλαβομακεδόνες Αλβανίας καταδικάζουν τις βουλγαρικές προκλήσεις για γλώσσα και μειονότητα



Απρίλιος 24, 2020. 20:55

Η σλαβική ένωση ‘Ίλιντεν- Τίρανα’, σε κείμενό της που δημοσιεύθηκε σήμερα το απόγευμα, καταδικάζει την τελευταία πρόκληση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για τη (Σλαβο)μακεδονική γλώσσα» και τη (Σλαβο)μακεδονική μειονότητα.



«Οι  Μακεδόνες στην Αλβανία με αγανάκτηση απορρίπτουν τη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης η οποία φανερώνει και πάλι μια νεφελώδη τάση ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική μειονότητα. 
Το αίτημα της βουλγαρικής κυβέρνησης να ζητήσει από τη Βόρεια Μακεδονία, να αποκηρύξει κάθε μέριμνά της για τη (σλάβο) μακεδονική μειονότητα και να χρησιμοποιήσει τον όρο «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» αντί της ‘μακεδονικής’ στην ΕΕ είναι απαράδεκτο, γενοκτονικό και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».


Η σλαβική ένωση ‘Ίλιντεν- Τίρανα’, προσθέτει, ότι παρόλο που το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και οι αποφάσεις των κρατών μελών δεν μπορούν να αλλάξουν,  έρχεται το δικαίωμα της αρνησικυρίας της κυβέρνησης της Σόφιας, το οποίο είναι ανησυχητικό, για την ενδεχόμενη παρέμβασή της, σε καθένα από τα τριάντα τρία κεφάλαια.


«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την κατάχρηση της Σόφιας, όσον αφορά τις διακρίσεις και ρατσιστικά της αιτήματα για τη μη ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής μειονότητας, που συνδέεται με την τελική απόφαση της ΕΕ, καθώς αντικατοπτρίζουν την αντίθεση της Σόφιας στην αλληλεγγύη της ΕΕ, ως μια συνέχεια του βουλγαρικού ναζιστικού φασισμού για τη μη ύπαρξη του (σλάβο)μακεδονικού λαού στο σύνολό του, αναφέρεται στο κείμενο της Ένωσης «Ίλιντεν- Τίρανα».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr