Μαυροβούνιο: Αφέθηκε ελεύθερος το μητροπολίτης Αμφιλόχιος



Απρίλιος 12, 2020. 22:01

Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος του Μαυροβουνίου και της Ακτής, καθώς και πολλοί ιερείς αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα μετά από μια ενημερωτική συνομιλία με την αστυνομική διεύθυνση στην Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Η αστυνομία είπε ότι κανείς δεν είχε συλληφθεί, αλλά οι ιερείς είπαν ότι ανακρίθηκαν.

«Οι αστυνομικοί παρατήρησαν μεγάλο αριθμό ιερέων, καθώς και πολίτες συγκεντρωμένους μπροστά από την Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού, και στο μοναστήρι στη Ζλάτιτσα. Όλοι κλήθηκαν σε μια ενημερωτική συζήτηση για να εξηγήσουν γιατί πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις», ανέφερε η αστυνομία της Ποντγκόριτσα.


Ο Μητροπολίτης Αμφιλοχίος πρωτοστάτησε στη Λειτουργία της Μονής Ζλάτιτσα, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ιερείς και πιστοί από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, γράφει την πύλη «vijesti».


Κάποιοι ιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Μαυροβούνιο, κατηγόρησαν τις αρχές για την επιβολή του αμφιλεγόμενου νόμου για την θρησκευτική ελευθερία, παρόλο που οι αρχές ισχυρίζονται ότι πρόκειται μόνο για μέτρα διασφάλισης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία επιμένει ότι σκοπός του νόμου είναι να απαλλοτριώσει την ακίνητη περιουσία της στο Μαυροβούνιο, μεταξύ αυτών, των εκκλησιών, των μοναστηριών και της γης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr