Ο πρόεδρος Θάτσι διόρισε τον Αμπντουλάχ Χότι ως νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου



Απρίλιος 30, 2020. 20:36

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, πριν από λίγα λεπτά, διόρισε τον Αμπντουλάχ Χότι ως νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.



 Ανακοίνωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα εγκριθεί εντός λίγων ημερών στη Συνέλευση. Ο Θάτσι είπε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της χώρας, όλοι συμφώνησαν για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης, εκτός από ένα πολιτικό κόμμα.


«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, όπου η κυβέρνηση έχει ανατραπεί με πρόταση μη εμπιστοσύνης, βάσει του Συντάγματος του Κοσσυφοπεδίου και νόμιμων εκπροσώπων, από τα 2/3 των βουλευτών. 


Αυτές οι πολιτικές ενέργειες ρυθμίζονται σαφώς από το Σύνταγμα. Μετά τη συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Συνέλευση, εκτιμούν ότι το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να έχει νέα κυβέρνηση, εκτός από ένα πολιτικό κόμμα που διαφώνησε.


Ορίσαμε τον Αμπντουλάχ Χότι ως νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου. Τις επόμενες μέρες, η νέα κυβέρνηση μπορεί να έχει την έγκριση της Συνέλευσης σύμφωνα με το Σύνταγμα», δήλωσε ο Θάτσι, σύμφωνα με την αλβανική ραδιοτηλεόραση.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr