Βουλγαρία: Χρηματοδότηση βουλγαρικών ενώσεων σε Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σερβία



Απρίλιος 25, 2020. 20:13

Σόφια.

Το "Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο" της Βουλγαρίας, δημοσιεύει την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά όλες τις ενώσεις - οργανισμούς, των Βουλγάρων, σε έξι χώρες.


 Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόγραμμα για την υποστήριξη όλων των βουλγαρικών ενώσεων στη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Ιδιαίτερα, η υποστήριξη προς τη Βόρεια Μακεδονία θα απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι αποδέχονται ως εθνικότητα τους τη βουλγαρική.


Το πρόγραμμα αναφέρεται στην περίοδο 2020-2024 και τα κεφάλαια διατίθενται βάσει του σχεδιασμού.


«Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι δομές των συμπατριωτών μας σε αυτές τις χώρες αναμένεται να λάβουν επίσημη κρατική χρηματοδότηση, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την αποστολή τους να προωθήσουν και να διατηρήσουν τη βουλγαρική εθνική κουλτούρα και ταυτότητα στο εξωτερικό, καθώς και τη δημόσια παρουσία τους στις αντίστοιχες χώρες», σημειώνει το «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο» της Βουλγαρίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr