Το Κοσσυφοπέδιο παρέλαβε από την Τουρκία ιατρικό εξοπλισμό κατά του κορωνοϊού



Απρίλιος 8, 2020. 20:32

Πρίστινα.

Η πρώτη δόση προστατευτικού και ιατρικού εξοπλισμού έφθασε στο Κοσσυφοπέδιο από την Τουρκία, ως δωρεά για τη διαχείριση της πανδημικής κατάστασης που δημιουργήθηκε από τον κορωνοϊό COVID-19.



Η δωρεά  προς το θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου περιλαμβάνει μάσκες, γάντια και τεστ για την επαλήθευση της μόλυνσης των ατόμων  με COVID-19.


Την αποστολή υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Άρμπεν Βίτια, στο Διεθνές Αεροδρόμιο ‘Αντέμ Γιασάρι» στην Πρίστινα, όπου σε ομιλία  του ευχαρίστησε το τουρκικό κράτος για τη βοήθεια στη μάχη κατά του κορωνοϊού.


«Η εκδήλωση αυτή δείχνει την αλληλεγγύη και τη φιλία στο πλαίσιο της μάχης με τον κορωνοϊό στο Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα λάβαμε σημαντική βοήθεια από τον τουρκικό λαό για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid 19.  Ευχαριστώ τους φίλους μας που δίνουν βοήθεια στο λαό του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Κοσοβάρος υπουργός, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr