Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Ιταλία: Η Μαφία εκμεταλλεύεται την πείνα του πληθυσμού και στρατολογεί άτομαΚαταναλωτές με τα καρότσια στη σειρά σε σουπερμάρκετ στη Σικελία


Απρίλιος 16, 2020. 20:34


Ιταλοί εισαγγελείς και τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι συμμορίες της Μαφίας στην Ιταλία επιδιώκουν να επωφεληθούν από την κρίση πανδημίας του κορωνοϊού για να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προσφέροντας δάνεια και τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες, ειδικά στις νότιες περιοχές και στο νησί της Σικελίας.Ο Φεντερίκο Καφέρο ντε Ράο, γενικός εισαγγελέας με αρμοδιότητα τις συμμορίες της μαφίας, δήλωσε ότι τα μέλη της ομάδας του έχουν εντοπίσει ύποπτες δραστηριότητες στην πόλη της Νάπολης.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμμορίες της Καμόρα προσφέρουν δωρεάν διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρια, λόγω της γενικών μέτρων απομόνωσης.


Ο Ντε Ράο εξήγησε ότι η ομάδα του απέκτησε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν τα παρουσίασε, λέγοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για αυτό το θέμα.


Ο Ιταλός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι οι συμμορίες Καμόρα γνωρίζουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν.


Η οργάνωση Ούλτρα Λατέρα Νάπολη, ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 150 χιλιάδες ευρώ για διανείμει φαγητό σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ώστε να μην δέχονται δώρα από τις συμμορίες κατά τη διάρκεια των γενικών διαδικασιών απομόνωσης.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Αντόνιο Λοκίντι, είπε ότι η πείνα γίνεται πραγματικότητα και είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό.


Ο Ιταλός δικηγόρος Αμεντέο Σκαραμέλα, είπε ότι οι λεγόμενοι φίλοι των οικογενειών  δανείζουν χρήματα, προσφέροντας οικονομικά δάνεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.


Διευκρίνισε ότι οι δανειστές αρχικά πρόσφεραν δάνεια με τόκους που ανταγωνίζονται τις τράπεζες, στη συνέχεια τυλίγουν τον δανειολήπτη και αυξάνουν το επιτόκιο στο 300 τοις εκατό.


Προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι οι γκάνγκστερ ενδέχεται να χαρίσουν τα δάνεια με την προϋπόθεση να ενταχθούν στην οργάνωση για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως είναι η  μεταφορά ναρκωτικών.


Αυτή η πρακτική θεωρείται η πιο παλιά μέθοδος πρόσληψης.


Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα μέτρα απομόνωσης του κοινού έχουν βλάψει τις οικονομικές δραστηριότητες των συμμοριών της Μαφίας, επειδή έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους σε διάφορα μέρη της Ιταλίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr