Τουρκία: Η στρατοχωροφυλακή σκότωσε τα μέλη της ομάδας Τσέμτσε στο Καρς





Απρίλιος 30, 2020. 19:48

Άγκυρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι εξουδετερώθηκαν στην περιοχή Καγιζμάν του Καρς τα 7 μέλη της λεγόμενης ομάδας Τσεμτσέ, μέρος της αυτονομιστικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.


Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι η επιχείρηση ξεκίνησε χθες από τις επαρχιακές μονάδες διοίκησης της χωροφυλακής στην επαρχία Καγιζμάν της περιφέρειας Καρς, στο πλαίσιο της εσωτερικής ασφάλειας.


«Κατά την επιχείρηση, 3 ακόμη τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί και ο αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί στην περιοχή  τις τελευταίες δύο ημέρες  έχει ανέβει στους 7», σημειώνει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα τυφέκι ελεύθερου σκοπευτή.


Σύμφωνα με την Χουριέτ, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού,  έγραψε στο Twitter: Η ηρωική χωροφυλακή μας κατέστρεψε την ομάδα Τσεμτσέ σε δύο ημέρες, εξαλείφοντας 7 τρομοκράτες του PKK κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Καγιζμάν του Καρς, είθε ο Αλλάχ να προστατεύει τους ήρωές μας».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr