Η Σερβία έστειλε στην Ιταλία τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό



Απρίλιος 25, 2020. 19:29


Η Σερβία έστειλε τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό, όπως γάντια, μάσκες και προστατευτικές ενδυμασίες το Σάββατο ως δωρεά, για να βοηθήσει το ιταλικό κράτος- μέλος της ΕΕ- να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.



Άλλα τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό θα αποσταλούν τις επόμενες δύο ημέρες,  δωρεά από τη σερβική κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


«Θα κερδίσουμε μαζί, κουράγιο Ιταλία, η Σερβία είναι μαζί σου», έγραψε ο Βούτσιτς σε ένα από τα κιβώτια εξοπλισμού πριν φορτωθεί σε αεροπλάνο.


Πέρυσι η Ιταλία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Σερβίας μετά τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο.

 Ιταλικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Fiat, απασχολούν πάνω από 20.000 άτομα στη Σερβία.


«Στο δρόμο της προς την Ευρώπη, η Σερβία είχε πάντα βοήθεια της Ιταλίας», δήλωσε ο Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών το 2014, η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια.


«Αυτή είναι η ευκαιρία μας να πούμε ευχαριστώ».


Η Σερβία ανακοίνωσε μέχρι στιγμής 7.483 περιπτώσεις ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό και 144 θανάτους.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr