Σκόπια: Ο Πενταρόφσκι ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού



Απρίλιος 9, 2020. 16:20

Σε τηλεφωνική συνομιλία, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη βοήθεια σε ιατρικό εξοπλισμό, στολές και μάσκες καθώς και  σχετικά τεστ.



Χθες, η Τουρκία έστειλε ένα αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας  που προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα των Σκοπίων που μετέφερε ιατρική βοήθεια στη Βόρεια Μακεδονία για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Η βοήθεια, αποτελείται από 50 χιλιάδες προστατευτικές ιατρικές μάσκες, 1000 προστατευτικά κοστούμια, 1000 διαγνωστικά τεστ και άλλα ιατρικά είδη.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου, ο Πενταρόφσκι εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη προς την Τουρκία στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, καθώς η Τουρκία είναι από τις δέκα πιο πληγείσες χώρες στον κόσμο, με σχεδόν 40 χιλιάδες μολυσμένους και περισσότερους από 800 νεκρούς.


Οι δύο Πρόεδροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις.


Ο πρόεδρος Πενταρόφσκι ευχαρίστησε τον ομόλογό του Ερντογάν για τη συνεχή και σημαντική στήριξη της Τουρκίας στην επίτευξη ενός από τους στρατηγικούς στόχους της χώρας – η ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπου η εταιρική σχέση θα συνεχιστεί σε ένα νέο πλαίσιο, ως δύο μέλη της Συμμαχίας. 



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr