Η Τουρκία έστειλε βοήθεια στους μουσουλμάνους της Σερβίας



Απρίλιος 19, 2020. 22:15

«Οι φίλοι των Βόσνιων» στην Τουρκία, έστειλαν με αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στους μουσουλμάνους- Βόσνιους στη σερβική επαρχία Σάντζακ, βοήθεια για την καταπολέμηση του νέου τύπου κορωνοϊού Covid-19,  σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα στην αλβανική.



Η βοήθεια αποτελούνταν από προστατευτικές μάσκες, ρούχα, ιατρικό εξοπλισμό, πλυντήρια και στεγνωτήρια, καθώς και άλλα απαραίτητα υλικά, τα οποία παραδόθηκαν στο προσωρινό νοσοκομείο που δημιουργήθηκε  λόγω της επιδημίας στη σερβική πόλη Νόβι Παζάρ.


Η πρόεδρος του Βοσνιακού Εθνικού Συμβουλίου,  Γιασμίνα Τζούριτς, τόνισε ότι οι Βόσνιοι στο Sandzak δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη βοήθεια που έστειλε η Τουρκία.


«Σε τέτοιες στιγμές, φαίνεται ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι του Σάντζακ», είπε.
Αλλά ο δήμαρχος του δήμου Νόβι Παζάρ,  Νιχάτ Μπίσεβατς, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την  πλατφόρμα «Φίλοι των Βοσνίων του Σάντζακ» και όλους τους χορηγούς, οι οποίοι ποτέ δεν παύουν να βοηθούν τους μουσουλμάνους του Σάντζακ.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η βοήθεια συγκεντρώθηκε από τους «Φίλους του Σάντζακ», οι οποίοι είναι Βόσνιοι που ζούνε στην Τουρκία και υποστηρίχθηκε από πολλά διαφορετικά ονόματα και εταιρείες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr