Λιβύη: Ο Χαφτάρ αποδέχεται την έκκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ηγηθεί της χώρας



Απρίλιος 27, 2020. 22:54

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR) ανακοίνωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, αρχιστράτηγο Χαλίφα Χαφτάρ, για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας σε αυτό το στάδιο.


Σε ξεχωριστές δηλώσεις, τα μέλη της HoR, Γιουσούφ αλ Ακούρι, Αμπού Μπακρ Αμπαΐρα , Αϊσά αλ Ταμπλάκι και Σαΐντ Σμπάκα, ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας ως απάντηση στις προσδοκίες για σταθερότητα και ευημερία του λαού της Λιβύης, ο οποίος βγήκε στο δρόμο σε διάφορες περιοχές προς υποστήριξη της εντολής του Στρατού.


Ο Χαφτάρ αποδέχεται την έκκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων


Ο αρχηγός της Γενικής Διοίκησης, αρχιστράτηγος  Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε την απάντησή του για «κλήση των πολιτών» σχετικά με την εντολή και «άρση της πολιτικής συμφωνίας» που υπογράφηκε στη μαροκινή πόλη Σκιράτ (Skhirat) το 2015, περιγράφοντας τη συμφωνία ως «ύποπτη που κατέστρεψε τη χώρα και την οδήγησε σε επικίνδυνες περιπέτειες».


Ο Χαφτάρ, σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας, εξέφρασε "την ετοιμότητά του για αυτό το ιστορικό καθήκον, σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις, ώστε να σταματήσει το έργο της πολιτικής συμφωνίας, και να καταστεί μέρος του παρελθόντος με την απόφαση του λαού της Λιβύης  από τον οποίο πηγάζει η εξουσία».


«Η απάντηση της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων στη βούληση του λαού, είναι η αποδοχή της κλήσης παρά το βάρος των περιστάσεων και της πολλαπλότητας των υποχρεώσεων και το μέγεθος των ευθυνών ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων, του καθήκοντος και της ιστορίας μας».


Ο Χαφτάρ υποσχέθηκε ότι θα «υπόκειται στη βούληση του λαού και θα εργάζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του,  για να ανακουφίσει τα δεινά του και ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η προστασία των δικαιωμάτων του, η εκπλήρωση των φιλοδοξιών του και η αξιοποίηση δυνατοτήτων προς όφελός του πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», σημειώνουν τα λιβυκά δημοσιεύματα.


Adress Libya, Al Wasat,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr