Βέτσερ: Σλαβομακεδόνες και Βούλγαροι



Απρίλιος 29, 2020. 21:11


Η εφημερίδα των Σκοπίων, Βέτσερ, σε άρθρο της επιτίθεται εναντίον όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι Βούλγαροι.


Μεταξύ αυτών είναι ο Ντένκο Μαλέσκι, ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της ανεξάρτητης πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και καθηγητής στη Νομική Σχολή των Σκοπίων, είναι υποστηρικτής της θέσης ότι οι (Σλαβο)Μακεδόνες είναι Βούλγαροι.


Το ζήτημα άναψε από τη δημόσια δήλωσή του ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος και να πάψουν οι ‘Μακεδόνες’ να τον βλέπουν ως ‘Μακεδόνα’ εάν θέλουν η χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


 Αλλά, ο Μαλέσκι, γράφει το δημοσίευμα, είναι ένα κλασικό προϊόν της κομμουνιστικής ελίτ που μέσω του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος κυβερνά τη χώρα και καθορίζει την εξωτερική πολιτική της από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα.


Το προϊόν της εξωτερικής πολιτικής με επικεφαλής τον Κίρο Γκλιγκόροφ, τον Ντένκο Μαλέσκι, τον Λιούμπομιρ Φερσκόφσκι, την Ιλίνκα Μίτρεβα που τελειώνει με τον Νίκολα Ντιμίτροφ (τον νυν ΥΠΕΞ που είναι γιος του συνάδελφου του Μαλέσκι στην πρώτη κυβέρνηση) είναι η παραίτηση της «Μακεδονίας» από το συνταγματικό της όνομα και η αποδοχή της αναφοράς ως  FYROM το 1993, την αλλαγή της σημαίας της «Μακεδονίας» το 1995, την απώλεια της ενότητας με τη Συμφωνία- Πλαίσιο το 2001, την αλβανοποίηση της χώρας με την εδαφική διαίρεση του 2004, τη διγλωσσία και την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία το 2018. Όλα τα κρατικά και εθνικά στοιχεία της «Μακεδονίας» χάθηκαν υπό την εξουσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM.


Οι ‘Μακεδόνες’ και οι Βούλγαροι


Σήμερα, ο Ντένκο Μαλέσκι, γιος του ποιητή Βλάντο Μαλέσκι, ο οποίος είναι συγγραφέας ενός μακεδονικού ύμνου, μέλος της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και πρέσβης στη Γιουγκοσλαβία, ισχυρίζεται ότι οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι. 


Σε ηλικία 74 ετών, αυτός ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ παραιτήθηκε δημοσίως από το εθνικό του υπόβαθρο και από όλες τις αρχές και τις επαγγελματικές λειτουργίες που κατείχε στη ζωή του. 

Είναι δικαίωμά του να πέφτει στο μηδέν, αλλά, η θέση του δεν υποχρεώνει τη χώρα ή οποιονδήποτε (Σλαβο) Μακεδόνα να αποδεχθεί αυτήν την αυτοκαταστροφική ταπείνωση του Ντένκο Μαλέσκι, γράφει η Βέτσερ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr