Ο Μπαρζανί ζητά να φύγει το PKK από το ιρακινό Κουρδιστάν



Απρίλιος 20, 2020. 22:15

Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσερβάν Μπαρζανί, δήλωσε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, δεν έχει νόμιμη παρουσία στην κουρδική περιφέρεια και δεν θα έχει και στο μέλλον, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι οπλισμένη με υψηλής τεχνολογίας UAV και μπορεί εύκολα να εντοπίζει τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.



Ο Νετσερβάν Μπαρζανί έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην Αρμπίλ σχετικά με την παρουσία του PKK στην περιοχή και τις αυξανόμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh.


Δήλωσε ότι η παρουσία του PKK στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ δεν είναι νόμιμη και ότι πρέπει να μείνει μακριά από τη δημιουργία προβλημάτων στην κυβέρνηση της Αρμπίλ.


«Η περιοχή του Κουρδιστάν δεν είναι το πεδίο δράσης του PKK, δεν πρέπει να είναι. Εάν το PKK θέλει να κάνει καλό για την περιοχή μας, θα πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρδιστάν», είπε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ο Μπαρζανί αναφέρθηκε στα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα «η Τουρκία με τα υψηλής τεχνολογίας οπλισμένα UAV μπορεί και εντοπίζει εύκολα τους ανταρτικούς στόχους".


Αναφερόμενος στις επικρίσεις της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας στους Κούρδους της Συρίας, είπε ότι αυτή ήταν καθαρά ανθρωπιστική βοήθεια και δεν σχετίζεται με την πολιτική.


Η σχετική αναφορά είχε γίνει από τον Φερχάτ Αμπντί Σαχίν επικεφαλής της  Ομάδας Λαϊκής Προστασίας (YPG) στη Συρία,  που είχε δηλώσει στις 14 Απριλίου ότι η Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ είχε στείλει ιατρικό εξοπλισμό κατά της επιδημίας.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr