Οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν την Τουρκία στη Συρία εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει τους S-400



Απρίλιος 1, 2020. 20:46

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν και πάλι να υπονομεύσουν την κατάσταση στη Συρία και να βάλουν μια σφήνα στις σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας, κάνοντας στην Άγκυρα ελκυστικές προσφορές», γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Τετάρτη, η Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλυ Χάτσισον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα βοηθούσε την Άγκυρα στον πόλεμο με τη Συρία εάν εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε η Χάτσισον στα μέσα ενημέρωσης:


Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα μπορέσει να αποκρούσει την συριακή επιθετικότητα με την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία, όμως, την οδήγησε στο να σκοτωθούν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες.
Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να θέσουμε ένα πακέτο βοήθειας στην Τουρκία και ότι η Τουρκία δεν θα αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας στη χώρα. Έχουμε τις δυνατότητες να της προσφέρουμε για να αντιμετωπίσει τη συριακή επιθετικότητα.


Ο Ρώσος συντάκτης σχολιάζει:


Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να ακουστεί πριν από ένα μήνα, τώρα δεν δείχνει να συμβαδίζει με τις συμφωνίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 5 Μαρτίου για εκεχειρία και κοινή περιπολία στον αυτοκινητόδρομο Μ4.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr