Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέστρεψε άλλο ένα τουρκικό UAV νότια της Τρίπολης



Απρίλιος 14, 2020.18:12

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε σήμερα, την Τρίτη, την κατάρριψη ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που απογειώθηκε από τη στρατιωτική βάση Ματίγκα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.



Το τμήμα επικοινωνίας του Εθνικού Στρατού σε Twitter ανέφεραν ότι «οι αεροπορικές δυνάμεις  κατέρριψαν ένα τουρκικό drone που απογειώθηκε από τη στρατιωτική αεροπορική βάση Ματίγκα και είχε δρομολογηθεί προς τα νότια της πρωτεύουσας».


Πρόσφατα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είχε ανακοινώσει την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών κοντά στην πόλη Ταρχούνα και την Αλ Αζίζιγια δυτικά της χώρας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας.


Η Τουρκία υποστηρίζει στρατιωτικά τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη, με αποστολή στρατιωτικών συμβούλων και οπλισμό καθώς και με μη επανδρωμένα ένοπλα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, στις μάχες με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr