VMRO-DPMNE: Ο Ζάεφ οδηγεί στη δημιουργία ενός νέου έθνους της «Βόρειας Μακεδονίας»



Απρίλιος 23, 2020. 18:11

Σκόπια.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόσκι αποκάλυψε την ύπαρξη ενός νέου εγγράφου με τους τελευταίους όρους της Βουλγαρίας, σχετικά με την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, και ότι οι Νίκολα Ντιμίτροφ, Ζόραν Ζάεφ και Όλιβερ Σπασόφσκι το κρύβουν από το λαό, γράφει το δημοσίευμα.



Όπως σημειώνεται υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο γράφηκε από το υπουργείο Εξωτερικών υπό την αιγίδα του Ζάεφ και του Σπασόσκι και το κρύβουν από το λαό, το οποίο γίνεται δεκτό από τη Βουλγαρία, η οποία τώρα αποδέχεται τον καθορισμό ημερομηνίας για τις διαπραγματεύσεις.


Είναι γνωστό ότι τα Σκόπια έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

"Με το έγγραφο αυτό, όπως αναφέρει το κείμενο, υποχρεούται η Βόρεια Μακεδονία να παραιτηθεί από τη μακεδονική μειονότητα και επομένως από την ονομασία  αυτής, ως ‘μακεδονικός λαός’ και ως ‘Μακεδόνες’, ενώ οι μειονότητες στις γειτονικές χώρες είναι αδιαχώριστο μέρος του μακεδονικού λαού και θα εγκαταλείψει, επίσης, τη μακεδονική γλώσσα και θα καθιερώσει τη λεγόμενη «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- (όπως ζητά η Βουλγαρία)», είπε ο Νικολόσκι.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Ζόραν Ζάεφ, ο Όλιβερ Σπασόβσκι και η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αποδέχονται το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου λεγόμενου «έθνους της Βόρειας Μακεδονίας» και θα εγκαταλείψουν ό, τι είναι μακεδονικό.


Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση του Ζάεφ είχε πει ότι με την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος θα ενταχθούμε στην ΕΕ. Αλλάξανε το όνομα της χώρας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με την ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.


Επιπλέον, ο Ζάεφ είπε ότι ανοίγει φιλίες και επιλύει προβλήματα «αλλά βλέπουμε τώρα να δημιουργούνται νέα προβλήματα με πολύ σοβαρές συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας», είπε ο Νικολόσκι.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr