Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 21 ισλαμιστές σε μάχες στο Βόρειο Σινά



Μάιος 23, 2020. 19:17
Κάιρο.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι αιγυπτιακές αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν 21 ισλαμιστές μαχητές σε δύο εμπλοκές στο βόρειο Σινά.


Το υπουργείο ανέφερε ότι οι μαχητές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορτών του  Έιντ αλ Φιτρ.


Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφάλειας επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε δύο τοποθεσίες, όπου εντόπισαν 17 αυτόματα όπλα, πέντε εκρηκτικές συσκευές, δύο εκρηκτικές ζώνες και μια συσκευή ραδιοφώνου.


Ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί και στις δύο τοποθεσίες, με αποτέλεσμα το θάνατο των 21 μαχητών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να εντοπίζει ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό.


Ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει επί χρόνια αιματηρές μάχες εναντίον  των ριζοσπαστών ισλαμιστών στην Αίγυπτο. Η βία κλιμακώθηκε το 2013, μετά την εκδίωξη  από τις δυνάμεις του Στρατού, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr