Μαυροβούνιο: 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν – πολλοί πολίτες συνελήφθησαν



φωτό Vijesti.me

Μάιος 14, 2020. 09:08

Ποντγκόριτσα.

Στις πόλεις Νίκσιτς και Πλιέβλια η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε πολίτες που βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στη σύλληψη του Επισκόπου Ιωαννίκιου της μητρόπολης Μπούντβα- Νίκσιτς και αρκετών ιερέων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 
Πάρα πολλοί διαμαρτυρόμενοι συνελήφθησαν. 
Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε αρκετές άλλες πόλεις του Μαυροβουνίου. 
Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν συναινεί σε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις και ότι οι πιστοί πρέπει να αποστασιοποιηθούν από ό, τι συμβαίνει στις πόλεις.


Σύμφωνα την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα «Vijesti», η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χρησιμοποίησε βόμβες κρότου και λάμψης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Νίκσιτς.


 Οι πολίτες πέταξαν πέτρες στην αστυνομία και φώναξαν «Ούστασε» [ Ούστασε= φασιστική τρομοκρατική οργάνωση της Κροατίας του 20ου αιώνα), και η αστυνομία συνέλαβε μεγάλο αριθμό πολιτών. 


Όπως σημειώνεται 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές. 


Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαμαρτυρόμενους και όπως ανακοίνωσε βρήκε ένα μαχαίρι, στιλέτο και ένα τσεκούρι σε ένα πάρκο της πόλης κοντά σε μια ομάδα.


 Σύμφωνα με την αστυνομική διοίκηση οι αστυνομικοί υπέστησαν κυρίως σωματικούς τραυματισμούς, ζήτησαν, μάλιστα, ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας.


Οι πολίτες ξεκίνησαν μια πορεία διαμαρτυρίας αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κέντρο Ασφάλειας της Νίκσιτς.


Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Δεν παραδίδουμε τα ιερά μας», «Αφήστε τον επίσκοπο ελεύθερο» και τραγούδησαν «Το Μαυροβούνιο ξεσηκώνεται»,  «Κλέφτη Μίλο (Τζουκάνοβιτς)».


Επίσης ένας μεγάλος αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πλιέβλια, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους σε εξέγερση για τη σύλληψη του επισκόπου Μπούντβα-Νίκσιτς, Ιωαννίκιου και πολλών ιερέων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης και φώναζαν «Δεν θα δώσουμε τα ιερά μας». 


Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους πολίτες, μεταξύ των οποίων, όπως γράφει η Vijesti, υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών και ένα μέρος των πολιτών απάντησε με πέτρες.


Στο Μαυροβούνιο εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr