Αίγυπτος: Έφθασε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας το 3ο υποβρύχιο από τα γερμανικά ναυπηγεία



Μάιος 7, 2020. 22:10

Το τρίτο γερμανικό υποβρύχιο τύπου 209/1400 της Αιγύπτου έφτασε στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας για να ενταχθεί στον στόλο των αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός.



Επανδρωμένο με αιγυπτιακό πλήρωμα, το υποβρύχιο S43 έπλευσε επί 20 ημέρες από το  Κίελο της Γερμανίας προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, καλύπτοντας μια απόσταση 7.800 χιλιομέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού Ταμέρ αλ Ριφάι.


 Το υποβρύχιο είχε, ήδη, παραδοθεί από τη γερμανική εταιρεία «ThyssenKrupp Marine Systems» στο αιγυπτιακό ναυτικό σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κίελο στις 9 Απριλίου.


Το S43 είναι το τρίτο από τα τέσσερα υποβρύχια που παρήγγειλε η Αίγυπτος στη Γερμανία το 2011 και το 2014. Το πρώτο υποβρύχιο, S41, παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και το δεύτερο, S42, τον Αύγουστο του 2017.


Μέσω της συμφωνίας για τα τέσσερα υποβρύχια, η Αίγυπτος επιδιώκει «να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες και να αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητά της, να επιτύχει τη θαλάσσια ασφάλεια και να προστατεύσει τις αιγυπτιακές ακτές και τα οικονομικά συμφέροντα μεταξύ της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου», είπε ο Ριφάι.


Το S43 είναι ένα από τους πιο προηγμένους τύπους επιθετικών υποβρυχίων στον κόσμο, καθώς έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κατά των πλοίων, τοποθέτησης θαλάσσιων ναρκών και στόχευσης παράκτιων χερσαίων θέσεων, σύμφωνα με τον Ριφάι.


Το νέο υποβρύχιο, το οποίο μπορεί να πλεύσει σε απόσταση 11.000 ναυτικών μιλίων, μπορεί επίσης να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη συνοδεία και την προστασία των ελικοπτεροφόρων της Αιγύπτου.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr