Λιβύη: Χτυπήθηκε το αεροδρόμιο της Τρίπολης- ζημιές σε δύο Airbus

Καπνοί από το αεροδρόμιο της Τρίπολης- φωτό Twitter


Μάιος 9, 2020. 20:02

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν δύο αεροσκάφη  αεροπορικών εταιρειών της Λιβύης έπειτα από πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ανέφερε το γραφείο Τύπου των επιχειρήσεων ‘Ηφαίστειο της Οργής’ των δυνάμεων της κυβέρνησης της ‘Εθνικής Ισλαμικής Κοινωνίας’ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη,  σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίθεση έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με περίπου 80 ρουκέτες που έπεσαν στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου Μιτίγκα στην πρωτεύουσα Τρίπολη.


«Δύο αεροσκάφη Airbus 320 και 330 χτυπήθηκαν από θραύσματα και ακινητοποιήθηκαν», ανακοινώθηκε.


Από την επίθεση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης προκλήθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων του αεροδρομίου.


«Το Μιτίγκα αναστέλλει τακτικά τις εργασίες λόγω βομβαρδισμών εξαιτίας της συνεχιζόμενης στρατιωτικής αντιπαράθεσης στα προάστια της Τρίπολης μεταξύ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης που βρίσκεται υπό τον αρχιστράτηγο Χαλίφα Χαφτάρ και των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), στις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την επέκταση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Τρίπολη, περιλαμβάνοντας, επίσης, το αεροδρόμιο Μιτίγκα. Το LNA προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τη ζώνη και «να μην εκθέτουν τα αεροσκάφη στην απειλή καταστροφής».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr