Κόμμα της Τυνησίας απορρίπτει τουρκικό σχέδιο για βάση εξόρμησης στη Λιβύη





Μάιος 4, 2020. 21:07

Το Ελεύθερο Συνταγματικό Κόμμα της Τυνησίας υπέβαλε σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο που στοχεύει  στην απόρριψη εξωτερικών παρεμβάσεων και συγκεκριμένα αντιτίθεται στη δημιουργία μιας (τουρκικής) βάσης στη Τυνησία προκειμένου να γίνονται επεμβάσεις στη Λιβύη.


Το κόμμα αυτό  κατά τη συνεδρίαση απευθύνθηκε στον επικεφαλής του κοινοβουλίου και στον επικεφαλής του κόμματος Ενάντα, Ρασίντι Γκανουσί, που είναι ο πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τυνησία, επισημαίνοντας τις ύποπτες διασυνδέσεις του με τη συμμαχία Τουρκίας- Κατάρ που υποστηρίζει τις ένοπλες ομάδες στη Λιβύη.


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι  μυστικές κινήσεις του κόμματος Ενάντα παραβιάζουν τους νόμους και τους διπλωματικούς κανόνες και προσωπικά ο Γκανουσί, που έκανε μυστικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος αποφάσισε να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.


Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Γκανουσί προσπαθεί να περάσει οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία και το Κατάρ στο κοινοβούλιο εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και δημιουργούν υποψίες και αμφιβολίες επιβεβαιώνοντας τους φόβους της κρυφής επιθυμίας ορισμένων οργανώσεων και κομμάτων να μετατρέψουν το έδαφος της Τυνησίας σε βάση Logistics διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις επέμβασης στη Λιβύη.


 Λιβυκό Πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr