Ασκήσεις ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο



Μάιος 1, 2020. 19:35

Ασκήσεις για εντοπισμό θαλάσσιων ναρκών πραγματοποιήθηκε από το ρωσικό στόλο (Στόλος της Μαύρης Θάλασσας) στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ρωσικού Στόλου.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, η άσκηση διεξήχθη στη Μεσόγειο Θάλασσα βάσει του σχεδίου ναυτικής εκπαίδευσης του πολεμικού ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  από τη μόνιμη ναυτική ομάδα της Μεσογείου. 

Συμμετείχαν  τα πληρώματα της φρεγάτας «Αντμιράλ Γκριγκόροβιτς», η πυραυλάκατος «Ορέχοβο-Ζούεβο», το περιπολικό σκάφος «Ντμίτρι Ρογκατσέφ» και ο ναρκαλιευτικό «Ιβάν Αντόνοφ».


Το Γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, το πλήρωμα του πλοίου «Ιβάν Αντόνοφ» ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκτέλεσης εκκαθάρισης των ναρκών και έκανε μια διέλευση σε ναρκοθετημένη θαλάσσια περιοχή του υποτιθέμενου εχθρού για την προστασία των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. 


 Όπως σημειώνεται  για το περιπολικό σκάφος «Ντμίτρι Ρογκατσέφ» και το ναρκαλιευτικό «Ιβάν Αντόνοφ», αυτό ήταν το πρώτο τους ταξίδι στη Μεσόγειο Θάλασσα, ως μέρος της μόνιμης ναυτικής ομάδας, από την ένταξή τους στο στόλο.


Η προηγούμενη άσκηση της ναυτικής μοίρας της Μεσογείου ήταν την 1η Απριλίου που είχε το σχεδιασμό έρευνας ενός εχθρικού υποβρυχίου και της καταστροφής του.


Πηγή: - mil.ru - Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr