Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

Η ΕΕ θα μεσολαβήσει στη διένεξη Σκοπίων- Σόφιας«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλει στην επίλυση της διαφοράς μεταξύ Σκοπίων  και Σόφιας», έχει τίτλο το δημοσίευμα


Μάιος 5, 2020. 19:18


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλει στην επίλυση της διαφοράς μεταξύ Σκοπίων  και Σόφιας», αυτό δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ από τις Βρυξέλλες, ο οποίος συμμετέχει στις προετοιμασίες για την αυριανή σύνοδο κορυφής.Όπως επεσήμανε, η παράγραφος 9 της Διακήρυξης του Ζάγκρεμπ υπενθυμίζει ότι η περιφερειακή συνεργασία αποτελεί κεντρικό παράγοντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


"Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τις σχέσεις γειτονίας, θα κάνουμε τα πάντα για να προσεγγίσουμε την περιοχή στην Ευρώπη,  αλλά μέρος αυτού, πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από την ίδια την περιοχή, να προσπαθήσουν τα μέρη να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα.

 Παντού υπάρχουν προβλήματα γειτονίας, και στην ΕΕ υπάρχουν. Οι στενές σχέσεις αλλά και οι διαφορές με τους γείτονες δεν είναι κάτι νέο ή αξιοσημείωτο», είπε.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr