Λιβύη: Ο Σάρατζ ζητά από τη Χάγη να καταδικάσει τον Χαφτάρ



Μάιος 13, 2020. 19:06

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη να καταδικάσει τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ για «εγκλήματα πολέμου» και «κατά της ανθρωπότητας» που διαπράχθηκαν στην επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.



Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης (Τρίπολη) στο λογαριασμό του στο Facebook, όπως σημειώνει η ιταλική ‘La Stampa.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Σιάλα έγραψε ότι «οι πολιτοφυλακές του Χαφτάρ παραβίασαν το διεθνή και ανθρωπιστικό νόμο», σύμφωνα με το κείμενο.


Τη Δευτέρα μια παρόμοια δήλωση έκανε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να μη σιωπά στις επιθέσεις του Χαφτάρ στη Λιβύη, κατηγορώντας για ‘εγκλήματα πολέμου’.


Η Τουρκία είναι ο κύριος υποστηρικτής του κόμματος της «Εθνικής Ισλαμικής Κοινωνίας» του Φαγιέζ αλ Σάρατζ που είναι επικεφαλής της κυβέρνησης στην Τρίπολη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr