«Ίλιντεν» από τα Τίρανα: Καταδικάζουμε έντονα τη διανομή βουλγαρικών διαβατηρίων



Μάιος 7, 2020. 20:15

Η ένωση των Σλαβομακεδόνων «Ίλιντεν» στα Τίρανα καταδίκασε τις πρόσφατες προκλήσεις του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, του ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ και της  βουλγαρικής πρεσβείας στα Τίρανα, για τη διάθεση βουλγαρικών διαβατηρίων  στους Σλαβομακεδόνες  της Αλβανίας.



«Καταδικάζουμε έντονα την τελευταία πρόκληση του υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, που είναι επικεφαλής του VMRO-BND και τον Αντρέι Κοβάτσεφ, ευρωβουλευτή από το κυβερνών GERB καθώς και τη Βουλγαρική πρεσβεία στα Τίρανα, οι οποίοι  θέλουν να αγοράσουν Βουλγάρους στα Τίρανα, παραδίδοντας βουλγαρικά διαβατήρια.


Με αυτό θέλουν να δείξουν ότι δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα» στην Αλβανία, γράφει το κείμενο των Σλαβομακεδόνων  της ένωσης ‘Ίλιντεν’.


Σημειώνεται, ακόμη, ότι στην Αλβανία δεν υπάρχουν Βούλγαροι, αυτοί που υπάρχουν είναι Σλαβομακεδόνες και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασής τους αναζητούν ευρωπαϊκά διαβατήρια, τα οποία προσφέρουν οι Βούλγαροι για να δείξουν ότι υπάρχει μια ανύπαρκτη βουλγαρική μειονότητα στη χώρα.


«Καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει μέτρα εναντίον του Αντρέι Κοβάτσεφ, ο οποίος από τη θέση του ευρωβουλευτή ασκεί πίεση στους ‘Μακεδόνες’ στην Αλβανία. 

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση της Σόφιας για τις διακρίσεις, τα ρατσιστικά και ναζιστικά αιτήματα για την μη ύπαρξη του μακεδονικού λαού και της μακεδονικής γλώσσας στο σύνολο της», όπως σημειώνει το κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της ένωσης και πρόεδρος των Σλαβομακεδόνων του Γκόλο Μπάρντο, Ιλί Χαλίλ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr