Λιβύη: Οι δυνάμεις του Σάρατζ δημοσίευσαν βίντεο & φωτογραφίες από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης



Μάιος 19, 2020. 08:44

«Σήμερα το πρωί, ο στρατός της Λιβύης (οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης) φωτογράφισαν και δημοσίευσαν τη αεροπορική βάση αλ Ουατίγια που ανακτήθηκε από τις ‘πολιτοφυλακές’ του Χαλίφα Χαφτάρ», γράφει η τουρκική ‘Aksam’.



Οι δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ βρήκαν σε κατεστραμμένα από τον βομβαρδισμό υπόστεγα το ρωσικό σύστημα Παντσίρ και φωτογραφήθηκαν σε αυτό.


Η αεροπορική βάση αλ Ουατίγια που βρίσκεται 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, καταλήφθηκε από τις δυνάμεις της Τρίπολης, έπειτα από  τις «εκατοντάδες αεροπορικές επιχειρήσεις από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (τουρκικά SİHA) τα οποία διέθεσε η Τουρκία».


Καταστράφηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στρατιωτικά οχήματα και φορτηγά και η βάση εγκαταλείφθηκε.


Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται παρουσιάζονται κατεστραμμένα υπόστεγα, πολεμικά αεροπλάνα που καταστράφηκαν καθώς και το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Παντσίρ που παραχωρήθηκε στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Οι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ με τη βοήθεια της Τουρκίας ξεκίνησαν επιχείρηση κατάληψης της αεροπορικής βάσης πριν από δύο εβδομάδες, αφού η αλ Ουατίγια θεωρείται κύριο στρατηγικό σημείο ελέγχου της δυτικής Λιβύης, σημειώνει το δημοσίευμα.


κλίκ την εικόνα

Αντιγράψτε τη διεύθυνση του βίντεοhttps://videocdn.aksam.com.tr/fotogaleri/video/3a55c873b7454d0699e2b0abdd96ba24.mp4
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr