Εντοπίστηκε πλοίο με σημαία Κομορών από τη Μισράτα σε τουρκικό λιμάνι



Μάιος 20, 2020. 19:24


Ο λογαριασμός «AegeanHawk» παρακολούθησε την κίνηση ενός φορτηγού πλοίου από τη Μιστράτα προς το τουρκικό λιμάνι Νιμρούτ, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.



Ο λογαριασμός που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της κίνησης των πλοίων και των αεροσκαφών στο Αιγαίο Πέλαγος σε ένα tweet, ανέφερε ότι ένα φορτηγό πλοίο που φέρει τη σημαία των Κομορών, και ονομάζεται «Bella» (πρώην Crystal Galaxy), είχε αποπλεύσει  από το λιβυκό λιμάνι της Μισράτα και μέσω των στενών της Χίου έπλεε προς το τουρκικό λιμάνι Νεμρούτ.
Φωτό από το Twitter- το φορτηγό πλοίο Bella με τα παραποιημένα στοιχεία προορισμου


Όπως σημειώνεται, γράφει το αραβικό δημοσίευμα, το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης του πλοίου έφερε λανθασμένο προορισμό του πλοίου, στην Ταρτούς της Συρίας.


Οι χώρες που ασχολούνται με τον φάκελο ‘Λιβύη’, συνεδρίασαν επίσημα στα μέσα Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας,  δρομολογώντας μια διεθνή επιτροπή παρακολούθησης για τη Λιβύη, κατά τη διάρκεια συνάντησης,  που περιελάμβανε αξιωματούχους από 12 χώρες, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη διαδικασία «Ειρήνη» που θα αντικαταστήσει την επιχείρηση της «Σοφίας» , η οποία ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές της στις 31 Μαρτίου, καθώς το κύριο καθήκον της είναι να εφαρμόσει το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη μέσω της χρήσης δορυφορικής, εναέριας και θαλάσσιας παρακολούθησης.


 Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε αυτό το βήμα για να υποστηρίξει τη Διάσκεψη του Βερολίνου και την πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Λιβύη, όπου η έδρα των επιχειρήσεων θα είναι στην ιταλική πρωτεύουσα, Ρώμη,  και ο επικεφαλής των επιχειρήσεων είναι ο ναύαρχος της ιταλικής ναυτικής ομάδας  Φάμπιο Αγκσοστίνι.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr