Αλβανία: Βουλευτής επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας στο κοινοβούλιο



Μάιος 14, 2020. 18:08

Ο νέος βουλευτής, Κριστάκ Πάπα,  που ανήλθε στο αξίωμα του βουλευτή ως επιλαχών στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, από το αντιπολιτευτικό Δημοκρατικό Κόμμα- μετά την παραίτηση του κόμματος από το αλβανικό κοινοβούλιο- και φερόμενος ως επικεφαλής του λεγόμενου Κόμματος των Αλβανών Μεταναστών, προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του αλβανικού κοινού.



Ενώ κατηγορείται από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης για ανυπαρξία στο Κοινοβούλιο, έκανε την παρουσία του με τρία συνθήματα στη συνεδρίαση του αλβανικού κοινοβουλίου.


Ο Κριστάκ Πάπα (άλλοι τον θέλουν ως Χρηστάκη Παπά) ζήτησε από το αλβανικό κράτος να αντιδράσει στο θάνατο 38 Αλβανών στην Ελλάδα, είτε αυτοί ήταν βαρυποινίτες είτε κακοποιοί που σκοτώθηκαν στη διάρκεια εγκληματικών πράξεων.


«Καμία αντίδραση (δεν υπήρξε) στη διάρκεια αυτών των δύο ετών, όπου 38 Αλβανοί έχουν πεθάνει στην Ελλάδα, εξαιτίας μεγάλης βίας. Είτε ήταν σε φυλακές είτε έξω (σε πάρκα). Απαιτώ αντίδραση από το αλβανικό κράτος και το κοινοβούλιο για την προστασία των Αλβανών. Προέβην σε ενέργειες όπου είπα «σταματήστε να σκοτώνετε τους Αλβανούς στην Ελλάδα».


Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ να σταματήσουν τον ελληνικό ρατσισμό στους αυτόχθονους Αλβανούς. «Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια πρέπει να καταδικάσουν την ελληνική γενοκτονία [gjenocidin grek]» είπε.


Στο βιογραφικό του, όπως επισημαίνει η Shqiptarja,  γράφει ότι είναι «διεθνής νομικός σύμβουλος, πανεπιστημιακός ηγέτης στα θεσμικά όργανα της κοινωνίας των πολιτών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιο ίδρυμα έχει αυτήν την εμπειρία, και σε ποιες χρονικές περιόδους».


Επιπρόσθετα,  όσον αφορά τις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες, η Gazeta Si  αναφέρει ότι ο Κριστάκ Πάπα ‘προκαλεί γέλιο στο αλβανικό κοινοβούλιο’  και στο βιογραφικό του άλλαξε τις δραστηριότητες- εμπειρίες στο ενεργητικό του «…σε εθνικά και διεθνή ιδρύματα…», έτσι αόριστα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr