Σκόπια: Ο υπουργός Υγείας στην Ελλάδα για το άνοιγμα των συνόρων





Μάιος 15, 2020. 08:05

Σκόπια.

Οι περιφερειακές συναντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με εκπροσώπους κυβερνήσεων και θεσμών στην περιοχή, σε μια συντονισμένη προσέγγιση για τη διέλευση των ταξιδιωτών, τις επισκέψεις και τα πρωτόκολλα υγείας που θα εφαρμοστούν, μετά από ανακοινώσεις από γειτονικές χώρες για το άνοιγμα συνόρων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε.


Αυτό θα επιτρέψει ταχύτερο και ασφαλέστερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες κατέληξε σε ένα πακέτο ταξιδιωτικών μέτρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το οποίο συνέστησε συντονισμένη προσέγγιση για τη διευκόλυνση των περιοριστικών μέτρων.

 »Σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής για τις μολυσματικές ασθένειες, αρχίζουμε αυτές τις συντονιστικές συναντήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων για συντονισμένη δράση σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε χθες, ο Φιλίπτσε, προσθέτοντας ότι φεύγει για την Ελλάδα σήμερα για να συναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας.


Στη συνάντηση, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με την τρέχουσα διαχείριση κρίσεων, η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω μάχη  κατά του κορωνοϊού, στην προετοιμασία του συστήματος υγείας και για την επόμενη περίοδο που αναμένονται νέες κορυφώσεις. 


Θα συζητήσει επίσης το άνοιγμα των συνόρων και των αεροδρομίων, δεδομένου ότι με το άνοιγμα των συνόρων, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα ανοίξει εκ νέου τον διάδρομο διέλευσης βόρειου / νότου, στον οποίο υπάρχει τεράστια διέλευση ταξιδιωτών τους  καλοκαιρινούς μήνες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr