Τούρκος υπουργός Άμυνας: Η υποστήριξή μας στην κυβέρνηση Σάρατζ άλλαξε τα πράγματα στη Λιβύη



Μάιος 20, 2020. 17:19

Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλοσί Ακάρ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και η αλλαγή ισορροπίας στις μάχες στα δυτικά της χώρας ήρθε μετά την παροχή από την Άγκυρα συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης στις δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Ο Ακάρ προέβη σε δηλώσεις από το αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας αφού οι δυνάμεις της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, κατέλαβαν την αεροπορική βάση αλ Ουατίγια στη Λιβύη.


 Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε, «Οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν καταφέρει μια μεγάλη επιτυχία στη Λιβύη», επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα «βοηθά την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τον πρόεδρό της, Αλ-Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη».


Αναφερόμενος στον τουρκικό στρατό είπε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά τον χαμηλό αριθμό θυμάτων σε σύγκριση με τους στρατούς του κόσμου και ο Ακάρ επεσήμανε ότι «αυτή είναι μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


«Οι επιχειρήσεις μας κατά της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία και το Ιράκ συνεχίζονται και σημειώνω ότι 1411 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο Ακάρ.


Σύμφωνα εξάλλου με το Sputnik στην αραβική,  η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς προειδοποίησε ότι ο έλεγχος των κυβερνητικών δυνάμεων της ισλαμικής κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην αεροπορική βάση αλ Ουατίγια στο δυτικό τμήμα της χώρας, μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση και το ξέσπασμα ενός σφοδρότερου πολέμου στην περιοχή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr