Στη Βουλγαρία θέλουν να καταστρέψουν κάθε τι Σοβιετικό






Μάιος 22, 2020.22:54


Επικεφαλής δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια,  ζήτησε την απομάκρυνση ενός μνημείου κομμουνιστικής εποχής για τους «Σοβιετικού Απελευθερωτές» της Βουλγαρίας το 1944 από δημόσιο πάρκο στη βουλγαρική πρωτεύουσα.



Ο επικεφαλής του δημοτικού διαμερίσματος Λόζενετς της Σόφιας, Κωνσταντίν Παυλόφ  απηύθυνε την έκκληση αυτή στο Δήμο της Σόφιας, «επειδή πιστεύει ότι η πόλη πρέπει να απελευθερωθεί  από τα σύμβολα μια ολοκληρωτικής εποχής».


Ωστόσο, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βουλγαρία, Ανατόλι Μακάροφ εξέφρασε «τη βαθιά αγανάκτηση του» στην πρόταση του Παυλόφ για να απομάκρυνση του σοβιετικού μνημείου από την περιοχή της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Ράδιο Σβόντομπα.


Ωστόσο, ένας Βούλγαρος αξιωματούχος πρότεινε μια «μέση λύση», τη μεταφορά του μνημείου σε ένα μουσείο και σε περίπτωση που βρεθούν οστά σοβιετικών στρατιωτών αυτά να μεταφερθούν σε ταφή σε  νεκροταφεία της Σόφιας.


Ο πρέσβης της Βουλγαρίας όλη αυτήν τη διαδικασία την ερμηνεύει ως  «προσπάθεια αποκατάστασης του ναζισμού» στη Βουλγαρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr