Ιντλίμπ: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατασκόπου των Τούρκων



Μάιος 3, 2020. 08:50

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του επικεφαλής του μισθοφορικού Σώματος των Τούρκων «αλ Σάμ», πραγματοποιήθηκε στην αγροτική περιοχή της Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, στην περιοχή αλ Ναϊράμπ- Σαρμίν.



Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, άγνωστοι επιτέθηκαν και πυροβόλησαν κατά του διοικητή του σώματος των μισθοφόρων των Τούρκων, ο οποίος είναι προσκείμενος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τραυμάτισαν, ενώ οι επιτιθέμενοι διέφυγαν μέσω δρόμων στην περιοχή.


Το γεγονός έρχεται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ των ανταρτοομάδων που δρουν στην περιοχή, καθώς άλλες είναι προσκείμενες των Τούρκων και άλλες που αντιτίθενται στην παρουσία τους.


Εντάσεις μεταξύ των ανταρτικών ομάδων


Στις 29 Απριλίου, οι πηγές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι μια ομάδα  των δυνάμεων ασφαλείας της ανταρτοομάδας Χαϊγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ εισέβαλε στο χωριό αλ Σαράχ στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου, προσπαθώντας να απαγάγει τον διοικητή μιας ένοπλης ανεξάρτητης ομάδας, μπροστά από το σπίτι του.


 Ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν μια ημέρα νωρίτερα ότι μέλη της Χαϊγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ (HTS) εμπόδισαν μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή να εισέλθει στην πόλη Νταράτ Ίζα, δυτικά του Χαλεπίου, καθώς μέλη  της HTS στο σημείου ελέγχου Αλ-Κατούρα εμπόδισαν τον δρόμο των τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων.


 Αυτή η εξέλιξη έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ του HTS αφενός, και των τουρκικών δυνάμεων και των μισθοφόρων τους αφετέρου, καθώς το HTS επιδιώκει να ανοίξει εμπορικές δραστηριότητες με περιοχές που ελέγχονται από το στρατό της Συρίας.


Οι πηγές του Παρατηρητηρίου παρακολούθησαν επίσης νωρίτερα εκείνη την ημέρα τον τουρκικό στρατό και το Σώμα Αλ-Σαμ από τη μία πλευρά, και την Χαϊγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ από την άλλη σε υψηλή επιφυλακή, σε περιοχές στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr