Η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στη βόρεια Συρία



Μάιος 14, 2020. 20:18

Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από 23 οχήματα και φορτηγά πέρασαν το συνοριακό σταθμό ‘Καφρ Λουσίν’ της Αλεξανδρέττας κατευθυνόμενα προς τις τουρκικές μονάδες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.


Όπως σημειώνεται, η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει περισσότερους στρατιώτες και ενισχύσεις στη βορειοδυτική και οι μονάδες που έχουν έρθει στη Ζώνη Αποκλιμάκωσης έχουν ανέλθει σε 3.238, εκτός από την εγκατάσταση εκατοντάδων στρατιωτών.


Το Παρατηρητήριο  από τις 2 Φεβρουαρίου έως σήμερα,  έχει καταγράψει περισσότερα από 6643 φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα στο έδαφος της Συρίας, όπως βυτιοφόρων, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, θωρακισμένα οχήματα,  στρατιωτικά ραντάρ,  κινητές μονάδες αλεξίσφαιρων θαλάμων κ.α.


Την ίδια στιγμή ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που εγκαταστάθηκαν την ίδια περίοδο στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι υπερέβη τους 10.300.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr