Η Βουλγαρία τα βλέπει όλα … βουλγαρικά: και η σερβική είναι βουλγαρική γλώσσα!


Μάιος 27, 2020. 17:34

Η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρεται ότι οι ρίζες της βουλγαρικής γλώσσας βρίσκονται στις περιοχές από τον ποταμό Δούναβη έως την Γευγελή και από την οροσειρά Κοπαόνικ της κεντρικής Σερβίας μέχρι τον Τίμοκ ποταμό της ανατολικής Σερβίας και από τον Πτσίνια (παραπόταμος του Αξιού) μέχρι την Αχρίδα.


Η φιλολογική Ένωση «Σπόνα» [Спона]  των Σκοπίων προέτρεψε την SANU (Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών) να αντιδράσει.


Εν ολίγοις, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων, η Βουλγαρία ισχυρίζεται ότι εκτός από την ‘μακεδονική’ και η σερβική γλώσσα είναι βουλγαρικής προέλευσης.


Ο Δρ Βίκτορ Σάβιτς από το Ινστιτούτο Σερβικής Γλώσσας της SANU και το Τμήμα Σερβικής Γλώσσας στη Σχολή Φιλολογίας στο Βελιγράδι δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι TV Prva ότι η σερβική γλώσσα, όπως όλες οι σλαβικές γλώσσες, προέρχονται από την πρωτο-σλαβική και ότι τη στιγμή που σχηματίσθηκε η σερβική, οι Βούλγαροι δεν είχαν αναμειχθεί,ακόμη, με τους Σλάβους.


Ανέφερε με σαφήνεια ότι οι Βούλγαροι ήρθαν στα Βαλκάνια μετά από τους Σέρβους και ότι τότε ανήκαν σε ομάδα ανθρώπων τουρκικής καταγωγής, όπως και ορισμένες άλλες νομάδες που ήρθαν σε αυτά τα μέρη.


Η Σερβία, φυσικά, δεν θα αποδεχτεί ένα έγγραφο στο οποίο θα υπογράψει ότι μοιράζονται την ίδια γλώσσα και την ίδια ιστορία με τη Βουλγαρία…


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr